Botox Geldermalsen Fillers Geldermalsen

Botox & Fillers

Eén keer per maand is Dr. Tong Xi aanwezig in de schoonheidssalon voor alle botox behandelingen. Hij voert veel behandelingen uit met Botox en fillers, zoals het behandelen van fronsrimpel, kraaienpootjes en contour/volumecorrectie van de lippen, op een nagenoeg pijnloze manier. Versteviging en verjonging van de huid staan centraal bij deze behandelingen. Daarnaast behandelt hij ook patiënten die last hebben van migraine en knarsen/klemmen met Botoxinjecties, een zeer dankbare behandeling voor een grote groep patiënten met hoofdpijn. In 2018 heeft Dr. Tong Xi diverse landelijke nascholingsavonden verzorgd over het behandelen van gezichtsasymmetrie met Botoxinjecties.

Aanwezigheid

Dr. Tong Xi is op onderstaande dagen in de avond aanwezig van 18:30uur – 22:00uur.

 • Donderdag 19 september
 • Donderdag 3 oktober
 • Donderdag 7 november
 • Donderdag 12 december

Uitgebreide informatie over Botox & Fillers

Klik op één van onderstaande behandelingen voor uitgebreide informatie en veelgestelde vragen over de behandelingen en de producten waar we mee werken:

Over Dr. Tong Xi

Dr. Tong Xi is werkzaam als staflid binnen de afdeling Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Radboudumc in Nijmegen en tevens als implantoloog in het Tandheelkundig Centrum Parijsch in Culemborg. Nadat hij eerst de studies tandheelkunde en geneeskunde met goed gevolg heeft afgerond (cum laude), voltooide hij in 2015 de opleiding tot Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg in het Radboudumc. Als MKA-chirurg legde hij zich in het bijzonder toe op chirurgische kaakcorrecties en cosmetische aangezichtschirurgie. In 2015 is hij bovendien gepromoveerd op dit onderwerp en leidt hij momenteel diverse onderzoekslijnen op het gebied van aangezichtschirurgie.

Als je meer informatie wil verkrijgen over de bovengenoemde mogelijkheden, of als je bepaalde wensen met Dr. Tong Xi wil bespreken, maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Over Dr. Tong Xi

Dr. Tong Xi is werkzaam als staflid binnen de afdeling Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Radboudumc in Nijmegen en tevens als implantoloog in het Tandheelkundig Centrum Parijsch in Culemborg. Nadat hij eerst de studies tandheelkunde en geneeskunde met goed gevolg heeft afgerond (cum laude), voltooide hij in 2015 de opleiding tot Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg in het Radboudumc. Als MKA-chirurg legde hij zich in het bijzonder toe op chirurgische kaakcorrecties en cosmetische aangezichtschirurgie. In 2015 is hij bovendien gepromoveerd op dit onderwerp en leidt hij momenteel diverse onderzoekslijnen op het gebied van aangezichtschirurgie.

Als je meer informatie wil verkrijgen over de bovengenoemde mogelijkheden, of als je bepaalde wensen met Dr. Tong Xi wil bespreken, maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Botox & Filler behandelingen

Klik op de behandeling voor meer informatie. Bij botox gaan de behandelingen per zone. Eén zone is: fronsrimpel tussen de ogen of voorhoofd of kraaienpootjes beiderzijds.

 • Uitleg 1 zone: fronsrimpel tussen de ogen/voorhoofd/kraaienpootjes beiderzijds
 • Voor patiënten die 1x per 3 of 4 maanden terugkeren kan een gereduceerd tarief van € 125 worden aangeboden
 • Uitleg 1 zone: fronsrimpel tussen de ogen/voorhoofd/kraaienpootjes beiderzijds.
 • Voor patiënten die 1x per 3 of 4 maanden terugkeren kan een gereduceerd tarief van € 215 worden aangeboden.
 • Uitleg 1 zone: fronsrimpel tussen de ogen/voorhoofd/kraaienpootjes beiderzijds.
 • Voor patiënten die 1x per 3 of 4 maanden terugkeren kan een gereduceerd tarief van € 300 worden aangeboden.

Restylane 0,5 ml

Restylane 1,0 ml

Botox

Cosmetische behandelingen met Botulinetoxine injecties

Wat is botulinetoxine?

Botox®, Azzalure® en Bocouture® zijn merknamen voor de werkzame stof botulinetoxine. Botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. In de geneeskunde wordt botulinetoxine al sinds de jaren 70 gebruikt bij neurologische en oogheelkundige aandoeningen. Sinds de jaren 90 wordt botulinetoxine ook gebruikt voor cosmetische behandelingen in het aangezicht, vooral om spieractiviteit in het gezicht te verminderen. Het gevolg hiervan is dat de huid tot rust komt en bestaande rimpels vervagen. Bovendien wordt de vorming van nieuwe rimpels voorkomen. 

Voor welke rimpels is het geschikt?

Met name de frons- en voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Ook lijntjes op de neus en kin kunnen behandeld worden met botulinetoxine. Op deze plaatsen heeft de huid het meest te lijden onder het samentrekken van spieren. Doordat de huid na behandeling met botulinetoxine niet meer plooit, herstelt deze, en vervagen de rimpels. De rimpeldiepte vermindert doorgaans met 90% tot 95%. 

Voor welke rimpels is het niet geschikt?

Onder andere de neus-lippen-plooi en rimpels op de wangen. Op deze plaatsen is de spieractiviteit onmisbaar. Voor deze gebieden is een andere behandeling geadviseerd, bijvoorbeeld het opvullen van de rimpels met hyaluronzuur (Restylane®).

Wat is een regio?

Elk te behandelen gebied noemen wij een regio. Onder één regio wordt verstaan: de frons of het voorhoofd of de kraaienpootjes (rond beide ogen gelden als één regio). Dit gebruiken we als eenheid omdat voor een regio steeds een vergelijkbare hoeveelheid botulinetoxine nodig is. Ook kunnen halve regio’s geadviseerd worden, bijvoorbeeld de mondhoeken, de wenkbrauwlift, kin en lijntjes op de neus. Bij deze behandelingen wordt minder materiaal gebruikt. 

Is het gevaarlijk?

Nee. Botulinetoxine werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam. In zeldzame gevallen kan een aangrenzende spier krachtvermindering ondervinden. Dit is tijdelijk van aard. Bijwerkingen, afgezien van neveneffecten van de prik, komen niet voor. Nadat het middel is uitgewerkt, herstelt de behandelde spier 100%. 

Verdwijnt mijn mimiek?

Enkele jaren terug zag men nog vaak gezichten die duidelijk te ‘star’ uitzagen. Onze ervaring stelt in staat subtieler en zonder verlies van expressie toch de rimpels optimaal te behandelen. Bespreek rustig met de arts wat je wilt en vooral ook wat je niet wilt. 

Is de behandeling pijnlijk en hoe zie ik er na de behandeling uit?

Botulinetoxine wordt met een heel klein naaldje geïnjecteerd in de spier. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Eventueel kan uw arts gebruik maken van een verdovende crème indien u erg gevoelig of angstig bent. Na de behandeling, die ongeveer vijf minuten duurt, kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken. Dit verdwijnt doorgaans binnen een uur. Heel soms ontstaat een klein blauw plekje. Dit verdwijnt binnen 3 tot 5 dagen. 

Wat moet ik doen na de behandeling? 

De eerste 2 tot 4 uur na de behandeling moeten de behandelde spieren veel worden aangespannen. Het wordt aangeraden veel te fronsen, lachen of het voorhoofd op te trekken, afhankelijk van het behandelde gebied. Liggen of bukken dient 2 tot 4 uur na behandeling vermeden te worden. Make-up of crème mag een uur na de behandeling gebruikt worden. Intensieve druk of massage van het gebied moet de eerste dagen na de behandeling vermeden worden.   

Wanneer is het effect zichtbaar?

Enkele dagen na de behandeling begint de botulinetoxine te werken en neemt de spieractiviteit af. Na 2 weken is het effect op de spier maximaal. De rimpels zijn dan al veel minder diep. Dit is het moment om het resultaat van de behandeling qua spierfunctie te beoordelen. Indien u wenst kunt u tijdens een controleconsult samen met uw arts beoordelen of het nodig is een correctiebehandeling uit te voeren. Gedurende de werkzame perioden zal je huid steeds gladder worden.

Hoelang blijft het effect zichtbaar?

De werking op de spier duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de 6 tot 9 maanden een behandeling nodig. Diepe rimpels kunnen in het begin vaker behandeld worden, om de 3 tot 4 maanden.

Mag ik direct weer in de zon of onder de zonnebank?

Ja. Wel is het aan te bevelen om als er een blauwe plek is ontstaan deze goed te beschermen met een hoge factor. Wanneer blauwe plekjes aan UV stralen worden blootgesteld kan dit leiden tot pigmentvlekjes.

Wat doet botulinetoxine met hoofdpijn/migraine?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 50% tot 70% van de migrainepatiënten en patiënten met spanningshoofdpijn die een botulinetoxine behandeling ondergaan gedurende de werkzame periode duidelijk minder last te hebben van hoofdpijn.

Wat doet botulinetoxine met zweetklieren? 

Oppervlakkig in de huid gespoten botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuw naar de zweetklier. Bij overmatige of hinderlijke transpiratie (oksels) vermindert de zweetproductie met ongeveer 90% tot 95% gedurende gemiddeld 6 tot 12 maanden.

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Voor meer informatie over de behandeling met botulinetoxine, kan je u een gratis en vrijblijvende afspraak maken voor een consultgesprek bij de behandelende arts. In het consultgesprek zal de arts  vele aspecten van een botulinetoxine behandeling met je bespreken. De arts zal onder andere vragen naar de medische voorgeschiedenis, eerdere ervaring met cosmetische behandelingen, en je wensen en verwachtingen. Alle vragen over het middel, alternatieven en voor- en nadelen kunnen worden gesteld. 

Fillers

Cosmetische behandelingen met Hyaluronzuur fillers

Wat is hyaluronzuur?

In het lichaam komt van nature hyaluronzuur voor o.a. in de huid, waar het verantwoordelijk is voor het vasthouden van water. Het geeft daarmee de huid zijn spankracht en elasticiteit. Deze natuurlijke voorraad hyaluronzuur neemt met de jaren af. Hierdoor nemen zowel het volume als de elasticiteit van de huid af en ontstaan er rimpels. 

Restylane® is een afbreekbare filler (rimpelopvuller) op basis van hyaluronzuur. Ondanks dat er verschillende soorten hyalurnzuurfillers op de markt zijn, is Restylane uniek. Restylane is de enige filler met NASHA (Non Animal Stabilized Hyaluronic Acid). NASHA is het eerste stabiele, biologisch afbreekbare hyaluronzuur van niet dierlijke oorsprong en wordt onder zorgvuldig gecontroleerde condities op een gepatenteerde wijze geproduceerd sinds 1995. Hierdoor is Restylane uitermate veilig en geeft Restylane langer een mooi effect in vergelijking met andere hyaluronzuren. In de VS is Restylane als eerste hyaluronzuur door de Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd. 

Behandeling met Restylane herstelt het hyaluronzuur- en vochtgehalte van de huid. Daarnaast stimuleert Restylane de aanmaak van collageen in de huid waardoor de huid verder verstevigd wordt.

Waarvoor worden hyaluronzuurfillers gebruikt?

Hyaluronzuurfillers worden vooral gebruikt voor de behandeling van marionetlijnen op de bovenlip en wangen, voor een volumevergroting van de lippen, voor de opvulling van neuslippenplooien, en ter accentuatie van de jukbeenderen. 

Is een behandeling met hyaluronzuurfillers pijnlijk?

Het te behandelen gebied wordt eerst verdoofd met een crème of verdovende injecties. Na het inwerken van de verdoving is de behandeling pijnloos. Hyaluronzuur wordt met een dunne naaldje in de huid dan wel onder de huid geïnfecteerd. De behandeling duurt meestal 15 tot 30 minuten en geeft direct resultaat. De eerste dagen na de behandeling kan de huid wat gezwollen zijn.

Wat zijn de risico’s van hyaluronzuurfillers?  

Restylane is een resorbeerbare filler van hyaluronzuur. Het is een tijdelijke middel dat na enige tijd (3 tot 12 maanden) door het lichaam wordt afgebroken. Het meest voorkomende risico is de kans op een (kleine) bloeduitstorting door het prikken. Dit wordt gezien bij 50% van de patiënten. Allergieën voor Restylane komen bij minder dan 1:10.000 voor. Soms kan men na behandeling bobbeltjes of onregelmatigheden in de huid voelen. Als er hiervan sprake is, kan er contact opgenomen worden met de praktijk om dit verschijnsel te verhelpen.

Zijn er contra-indicaties voor hyaluronzuurfillers?

De behandeling kan niet worden uitgevoerd als er sprake is van een van de volgende situaties:

 • Als er permanente fillers in de lippen/wangen aanwezig zijn.
 • Als er sprake is van onrealistische verwachtingen.
 • Als de patiënt jonger dan 18 jaar is (zonder toestemming van de ouders).
 • Als er een koortslip en/of infectie bij het te behandelen gebied is.
 • Als de patiënt zwanger is.

Wat moet ik doen na de behandeling? 

Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende een week. Gemiddeld heb je zes tot twaalf maanden plezier van de behandeling, die probleemloos kan worden herhaald.

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Voor meer informatie over de behandeling met hyaluronzuurfillers, kan je een gratis en vrijblijvende afspraak maken voor een consultgesprek bij de behandelende arts. In het consultgesprek zal de arts  vele aspecten van een hyaluronzuurfillerbehandeling met u bespreken. De arts zal onder andere vragen naar de medische voorgeschiedenis, eerdere ervaring met cosmetische behandelingen, en je wensen en verwachtingen. Alle vragen over het middel, alternatieven en voor- en nadelen kunnen worden gesteld. 

Of heb je meer zin in een andere behandeling?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes


This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

© Copyright | Schoonheidssalon Marielle
WhatsApp chat